Završen 8.Open Hum na Sutli 2014

image_pdfimage_print

05.09.2014.

IMG_4595

 

 

 

 

 

 

 

Kasno u noći 05.09. svečanim domjenkom i podjelom nagrada,završen je 8.Open Hum na Sutli 2014. U obnovljenoj zgradi Općine Hum na Sutli,održavao se dosad najjači turnir u šahu u Sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, prepoznatljiv diljem lijepe naše, a i u susjednim državama, po susretljivošću i gostoprimstvu domaćina, ŠK Straža. Na turniru je sudjelovalo 77 igrača iz Hrvatske,Slovenije i BIH, i od toga da spomenemo  5 GM, 3 IM, 1NM, 7 FM, 1WFM, 9 MK i ostalih 50  igrača sa raznim kategorijama. Za izvrsnu organizaciju (bar po pričama sudionika) turnira, najzaslužniji su : Predsjednik ŠK Straža g.Josip Krklec i Direktor turnira GM Ivan Žaja zajedno sa članovima Organizacijskog odbora (Puh,Oreški,Cipan,Hamer), a nesebično su svoju pomoć pružali i ostali članovi tamošnjeg kluba.

Pobjednik turnira je GM Emir Dizdarević (BIH) sa osvojenih 7 bodova. Isto toliko bodova dijele : GM Bojan Kurajica (BIH)  na drugom i GM Ivan Žaja (CRO) na trećem mjestu. Najbolji igrač KZŽ je  MK Zoran Zelenika član ŠK Straža iz Huma na Sutli. Marko Kubale najbolji je igrač domaćina. (KR) 

 

 

Ovim putem, najiskrenije zahvaljujemo svim sponzorima,donatorima,podupirajućim članovima i prijateljima ŠK Straža, na nesebičnoj pomoći, pri organizaciji 8.OPEN-a Hum na Sutli 2014. (Upravni odbor ŠK Straža)

 

 

Poredak sa tablicama na turniru :  http://chess-results.com/tnr140182.aspx?lan=13&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30&wi=984