Ukratko o nama

image_pdfimage_print

 

14.09.2021.

Dorada:

Download (DOCX, 13KB)

 

11.09.2018. Mali osvrt

Postojimo i dalje.Ponosimo se sa “OPEN HUM NA SUTLI”. Takmičimo se u III A i IV D ligi HŠS-a.Imamo školu šaha. Zavirite koji puta više na naše stranice i naravno,lajkajte nas.

18.10.2015. NOVO!!

Sada, kada listate i švrljate po našim stranicama, slobodno Vas možemo obavijestiti, da smo postali Udruga ŠK Straža i da smo dobili svoj prostor (2015) za nastupe u Općinskoj zgradi. Ove godine proslavljamo 15-godišnjicu postojanja.

Udruga ŠK Straža zahvaljuje svim sponzorima, prijateljima kluba, kao i svim ljudima dobre volje, na materijalnoj i financijskoj pomoći klubu.

 

Hum na Sutli,12/2013.

Nakon punih 13 godina postojanja,nebi bilo sportski reči, da nam nije bilo lijepo i da nismo sve svoje snage udružili u razvoj kluba. Počevši sa par entuzijasta,ljubitelja šaha,postali smo klub,respektabilni ,koji se može ravnopravno boriti, nositi se sa ostalim klubovima iz lige, u kojoj nastupamo pa i više. No,nakon lijepog dolazi i ono što čovjek želi zaboraviti ili jednostavnon ne misliti o tome. Tko je do sada s voljom radio za klub,taj će vjerojatno i dalje nastavljati doprinositi razvoju kluba. Stjecajem okolnosti,neke stvari nisu se jednostavno poklopile, pa smo tako ostali i bez par dugogodišnjih,dobrih članova – igrača,no i dalje nastupamo i borimo se za svoje mjesto u sadašnjoj IV ligi HŠS Centar D. Više o našem klubu,pronaći ćete ,listajući naše stranice.

Na izmaku 2013 godine, vrijeme je da pokušamo podvući crtu za proteklo razdoblje. Nakon ispadanja iz III lige, ŠK Straža takmičio se u IV ligi -centar D, u potpuno novom sastavu, bez ambicija za osvajanje prvog mjesta. Nastupali su svi igrači koji nisu bili u sastavu protekle godine. Održana je skupština kluba gdje je izabran novi Upravni odbor , donešen izmjenjeni statut kluba,izabran novi predsjednik kluba – Josip Krklec, tajnik Božidar Kunštek,izabran novi nadzorni odbor i usvojen stegovni pravilnik kluba. Sa radom je započela i škola šaha koja je pobudila veliki interes mladih,tako da za sada školu polazi između 20 i 30-ero djece u dobi do 17 godina.Posebno nas raduje interes kod djevojčica. Pripreme koje su kontinuirano tekle za Open KZŽ,polako su ulazile u završnicu,tako da je izabran direktor turnira GM Ivan Žaja. Na 7.turniru koji je trajao od 30.08. do 07.09. 2013.godine ,prvo mjesto osvojio je GM Ante Šarić sa 7,5 bodova,drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku turnira GM Saši Martinoviću sa 7 bodova a treće mjesto zauzeo je IM Miroslav Žufić također sa 7 bodova ali nešto slabijim Buholcom. Ovogodišnji turnir bio je po broju takmičara tako i po rejtingu jedan od najjačih turnira do sada.Atmosfera,borbenost kao i druženje izvan borilišta bili su na zavidnoj razini.

Open Hum na Sutli nemoguće bi bilo organizirati bez velike potpore naših sponzora. Tu je prije svega Općina Hum na Sutli na čelu sa načelnikom g. Zvonkom Jutriša,Vetropack Straža sa direktorom g.Tihomirom Premužak,KZŽ na čelu sa županom g. Željkom Kolarom, kao i mnogim drugima, kojima se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo na pomoći, a objavljeni su na našoj listi sponzora.

Klub je nastupao  na brzopoteznim turnirima, organizirao turnir povodom Dana Općine, turnir na Petrovo u Prišlinu, osvojio je Obsotelsku ligu gdje nastupaju klubovi s obje strane Sutle. Naši kadeti postigli su odlične rezultate na takmičenjima. Jedan od zapaženijih rezultata postigao je Lovro Kurtušić, plasirajući se na kvalifikacijskom turniru za sportske igre mladih u Splitu, a drugo mjesto zauzeo je Kristijan Kunštek .

Planovi za slijedeću godinu veoma su ambiciozni kako sa dizanjem kvantitete i kvalitete na Hum Openu tako i uključivanje naših mladih igrača u prvu postavu i time osigurati kontinuitet nastupa u IV ligi. Za kraj,trebamo istači ,našeg najboljeg igrača Zorana Zeleniku, koji je najuspješniji igrač KZŽ, kao i jedan od najboljih prvih ploča u protekloj sezoni.