Škola šaha

image_pdfimage_print

 

10.02.2020. Ponovno pokretanje Škole šaha

U zgradi Općine Hum na Sutli , u prostorijama kluba ŠK Straža ,započela je škola šaha. U suradnji sa OŠ Viktor Kovačić, uspjeli smo pridobiti mlade, perspektivne kandidate za prave šahiste. Prijavilo ih se osamnaest, a od toga i trojica bivših, sada već srednjoškolaca. Za pohvalu je , što se prijavilo i nekolicina djevojčica (i djevojaka, da mi ne zamjere). Školu šaha vodi licencirani prof. Marko Kubale, član ŠK Straža. Hvala osoblju škole (ravnateljici gđa. Biserka Špiljak i gđa.Sandra Kovačić) na svesrdnoj pomoći oko organizacije. Želja nam je da se mladi aktivno uključe u rad škole, odlaze na takmičenja, igraju kadetsku ligu, a nadasve da nam poprave prosjek “mladosti” clever, u ŠK Straža. (KR)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKRATKO

 

Šahovski klub Straža prije godinu dana (2012) potaknuo je rad šahovske škole koja danas okuplja oko 30 djece, i dječaka i djevojčica. Rad škole odvija se dva puta tjedno, petkom i subotom od 17,30 do 20 sati pod dirigentskom palicom volontera-šahista g. Viktora Cipan.

Najveći problem sada je prostor, obzirom da se šahovska škola održava u prostorima restorana Iva.

Rad s mladima i obrazovanje novog mladog šahovskog članstva trebala bi svakako podržati lokalna zajednica osiguravši nam primjeren prostor za rad gdje bismo mogli uz adekvatnu opremu: šahovsku el. ploču, računala i ostala pomagala kvalitetnije organizirati rad šahovske škole.

Polaznici šahovske škole redovito sudjeluju na raznim šahovskim turnirima ne samo u našoj općini  nego i šire gdje postižu odlične rezultate. Tako je na kvalifikacijskom turniru u Zaboku Lovro Kurtušić, u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto, a Kristijan  Kunštek drugo, te je jedan  od njih mogao sudjelovti na sportskim  igrama mladih u Splitu.

 

2963_704041409610876_1667284853_n - kopija ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

will be continued …