Veliki odaziv šahovskih prijatelja

image_pdfimage_print
Subota,25.04.2015. Lovački dom Videž, Hum na Sutli

DSC06533 (800x600)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tradicionalno, najveće i najjače turnire u KZŽ priređuje ŠK Straža iz Huma na Sutli no.

Uz hvale vrijednu pomoć, naših stalnih sponzora, donatora, ujedno i pomoćnika pri pripremi  roštilijade (Z.Špiljak,R.Tkalec,N.Čuček i I.Očko),kao i glavnog meštra za srneći gulaš (I. Mikša),uspjeli smo unatoč financijskim problemima, organizirati travanjski  brzopotezni turnir povodom Dana Općine Hum na Sutli 2015.

Na žalost, po prvi puta, sama ceremonija otvorenja turnira, pripala je samo predsjedniku ŠK Straža i glavnom sucu turnira , bez nazočnosti pozvanih predstavnika Općinske strukture.

Zahvaljujemo predstavniku ŠK Tabor iz susjedne nam Slovenije g. I.Šertelju , na prigodnim riječima na samom otvorenju.

Uz 48 prijavljenih igrača iz HR,14 iz SLO i 1 iz Ukrajine, turniru i fešti ,pridružili su se i mnogobrojni gosti. Srećom, vrijeme nas je poslužilo i druženje je potrajalo.

Zahvaljujući našim dobročiniteljima, za svakog sudionika, uz glavne nagrade, pronašao se i poneki prigodan poklon. (Nagrade: Stražaplastika, Bojan Podhraški, Očko Zvonko ,Knjižnica Hum na Sutli, Vetropack Straža)

Prvo mjesto na turniru osvojio je g.Kajnih Danilo – SLO  . Drugo GM Ivan Žaja ŠK Oroslavje, a treće IM Dubravko Šlogar iz ŠK Duga Resa .

Od kadeta ŠK Straža,najbolji  su bili:  1. Lovro Kurtušić, 2.Valentino Kunštek i 3. Matija Železnik sa istim brojem bodova, kao Marko Pavić,ali sa boljim Buholzom.

Hvala svima koji su pomogli u organizaciji turnira. Posebna pohvala članovima ŠK Straža (…onima koji su radili na pripremi i realizaciji ),te lovačkim društvima LD Srndač i LD Macelj.

Turnirske podatke,možete pogledati na : http://chess-results.com/tnr171143.aspx?lan=13&art=1&wi=821

Slike sa turnira: https://www.skstraza.com/slike-sa-turnira/  (KR)