Počinjemo…..

image_pdfimage_print

 

 

27.08.2016.

IMG_1153

 

 

 

 

 

 

U općinskoj vijećnici u Humu na Sutli,jučer je započeo X. Jubilarni Open Hum na Sutli 2016. Uz prigodni pozdrav Predsjednika ŠK Straža g.Josipa Krklec, kao organizatora,turnir je otvorio načelnik Općine Hum na Sutli g.Zvonko Jutriša. Riječi pohvale uputio je i izaslanik župana KZŽ g.Ivan Lamot,pročelnik odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu. Nastupa 73 igrača,od toga 64 iz Hrvatske,7 iz Slovenije,1 iz Francuske i 1 iz BIH. Igra se 9 kola,švicarskim sistemom,uparivanjem igrača Swiss managerom,90 minuta za 40 poteza + 15 minuta za ostatak partije uz dodatak od 30 sekundi za svaki potez počevši od prvog.

U prvom kolu dogodilo se dosta iznenađenja.

Od potencijalnih favorita,prošlogodišnji pobjednik turnira IM Branko Rogulj (ŠK Zagreb),izgubio je od kadetskog prvaka Hrvatske, Olivera Kukas iz ŠK Oroslavje. Član ŠK Mače,Vladimir Žigovečki pobjedio je nositelja liste IM Miroslava Žufić. GM Ivan Žaja(ŠK Oroslavje) savladao je bez problema ,Zdenka Kozinu iz ŠK Krapina.

Od nekolicine drugih iznenađenja spomenuo bih poraz MK Mire Bobanca od Zagoršek Davida iz SLO,ŠK Ptuj i remi NM Velimira Slamar(ŠK Sloboda, Mihovljan-Čakovec) protiv trećekategornika Ive Vevereca iz ŠK Oroslavje.

WGM Mirjana Medić (ŠK Polet,Buševec) bez problema je savladala Zlatka Katulića (ŠK Velika Gorica). Od igrača ŠK Straže,spomenuo bih pobjede naših uzdanica MK Zorana Zeleniku i Damira Samovojsku.

Uglavnom,na turniru su poznati,dokazani igrači međunarodnih titula,igrači iz susjednih nam republika kao i igrači iz cijele Lijepe naše. Turnir će se rangirati za nacionalnu i FIDE rating listu.

 

OPEN HUM NA SUTLI 2016

 

 

 

 

 

 

clap

26.08.2016.

Danas u 17:00 započinje uvodni dio  X. Jubilarnog Open Hum na Sutli 2016. Dvorana U Općinskoj vijećnici za igru,pripremljena…..Odbor za doček gostiju spreman, hladnjaci hlade pića,a biti će i ića…..Prvi mečevi započinju u 18:00. DOBRO NAM DOŠLI.

 

 

http://chess-results.com/tnr219919.aspx?lan=13